Verstopte Neus

Een verstopte neus kan verschillende oorzaken hebben. Een verkoudheid of een allergische reactie is in veel gevallen de boosdoener. Een verstopte neus kan erg vervelend zijn en het kan je belemmeren om goed door je neus te kunnen ademen.

Je neus is onze hoofdingang voor ingeademde lucht en heeft verschillende belangrijke functies: het verwarmt, bevochtigt en filtert de ingeademde lucht. Als je niet meer goed door je neus kan ademen vervallen deze functies grotendeels, wat ziekteverwekkers of luchtvervuiling meer kans geeft schade toe te brengen aan het lichaam. Om zo snel mogelijk van een verstopte neus af te komen kun je het volgende doen:

1. Neusspray met zoutoplossing
Een neusspray met zoutoplossing helpt het slijm in de neus te verdunnen zodat je het makkelijk weer uit kunt snuiten. Ook kan dit helpen om het neusslijmvlies tot rust te brengen en te laten slinken. Een spray met Xylometazoline kan ook helpen om het neusslijmvlies te laten slinken. Deze sprays mag je echter maximaal 7 dagen achtereen gebruiken omdat het anders je neusslijmvlies kan beschadigen. Probeer daarom altijd een zelfzorgmiddel op basis van (natuurlijke) zouten voordat je aan een Xylometazoline product begint.

2. Drink voldoende
Voldoende vocht helpt om het slijm in je neus te verdunnen. Dit kan water zijn, maar een warme drank zoals thee is ook goed. Houd je dus bij een verstopte neus zeker aan de aanbevolen vochtinname van anderhalf à 2 liter per dag.

3. Stomen
Met stomen kun je het slijm in je neus ook verdunnen waardoor het makkelijker uit te snuiten is. Je kunt dit doen door boven een kom met warm water te gaan hangen en door je neus in te ademen. Als je dit prettig vind kun je aan de kom met water eucalyptusolie of menthol olie toevoegen. Wat voor veel mensen ook goed helpt is gewoonweg een warme douche of bad nemen. Door de stoom die daar vanaf komt bereik je vaak ook al het gewenste resultaat.

4. Nisita® neuszalf
Nisita® neuszalf op basis van natuurlijke zouten helpt om weer vrij te kunnen ademen. De zouten in de zalf helpen het neusslijmvlies te laten slinken en hebben een ontstekingsremmende werking. Het grote voordeel van Nisita® neuszalf is dat de vettige substantie en beschermend laagje over je neusslijmvlies legt die je slijmvliezen weer tot rust brengen. De zalf zorgt ervoor dat de zouten langer op zijn plek blijven zitten zodat die goed hun werk kunnen doen in de neus. Dit bespoedigt het herstel aanzienlijk. Snuit voor het aanbrengen eerst even goed je neus voor het beste resultaat.

Met bovenstaande tips zou je verstopte neus vanzelf weer over moeten gaan. Is dit niet het geval? Dan is het goed om met een specialist te overleggen wat je het beste kunt doen.
Hoe breng je Nisita aan?
Nisita is geschikt vanaf 0 jaar en kent vele toepassingsmogelijkheden: Baby verkoudheid, bloedneus of korstvorming, hooikoorts, neusspray verslaving of een verstopte neus.

  1. Knijp voorzichtig in de tube van achter naar voor (niet oprollen)
  2. Leg een streng zalf van ongeveer 1cm op een wattenstaafje.
  3. Breng de zalf halverwege de neus aan.
  4. Maak een draaiende beweging om de zalf te verdelen.
  5. Masseer de neus met twee vingers voor een gelijkmatige verspreiding.
  6. Herhaal dit iedere avond en ochtend.
Wat vinden anderen van Nisita?
Gehaald voor onze uk van 13 weken. Aanbrengen d.m.v. een wattenstaafje ging heel gemakkelijk, neusje lijkt al iets meer open te zijn!

Marjolein K

Makkelijk om aan te brengen. Geen gespartel en het werkt naar mijn idee ook nog erg goed. Ik ben echt heel tevreden met Nisita neuszalf.

Marieke E.

JOUW MENING TELT

Om een beter beeld te krijgen van Nisita® neuszalf en haar gebruikers, stellen wij het erg op prijs als je onze vragenlijst invult.