Bloedneuzen en korstvorming

Een bloedneus is erg vervelend; het overvalt je op de meest onverwachte momenten. Bovendien gaat een bloedneus vaak gepaard met harde, pijnlijke korstjes. Bloedneuzen en korstvorming zijn meestal het gevolg van een droog neusslijmvlies. Een bloedneus kan vaak geen kwaad, maar is wel erg vervelend.

Oorzaken van een bloedneus

Een bloedneus kan verschillende oorzaken hebben. Neusslijmvlies is erg kwetsbaar en zit vol met kleine bloedvaatjes. Bij neuspeuteren, een tik op de neus, een verkoudheid (door het vele snuiten) of droge lucht (waarbij droog neusslijmvlies ontstaat) kunnen deze bloedvaatjes beschadigd raken, met een neusbloeding tot gevolg.

Wat kan ik het beste doen bij een neusbloeding?

Bij een bloedneus kun je het beste de volgende stappen doorlopen om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn:

 1. Snuit de neus flink
 2. Knijp de neus dicht vlak onder het neusbeen en buig het hoofd naar voren
 3. Adem niet door je neus maar door je mond
 4. Wacht 10 minuten

Door deze stappen te doorlopen stopt de neusbloeding bij de meeste mensen vanzelf. Stopt de neusbloeding niet of gebruikt u bloedverdunners? Dan kunt u beter contact opnemen met uw huisarts voor advies.

Hoe ontstaat korstvorming?

Als je een neusbloeding hebt gehad kan je neusslijmvlies beschadigd zijn. Als de bloeding is gestopt kunnen er korsten op het wondje ontstaan. Deze kunnen pijnlijk zijn en vooral een jeukend gevoel geven. Om de klachten te verlichten en het neusslijmvlies te bevochtigen en te herstellen kun je Nisita® neuszalf gebruiken. Deze zalf is gebaseerd op natuurlijke zouten met een vocht aantrekkende werking. De milde zalf helpt om weer vrij te ademen, het neusslijmvlies te herstellen en lost korstjes in de neus op. Zo ben je snel weer van je klachten af.

Droog neusslijmvlies en korstvorming bij zwangerschap

Droog neusslijmvlies is een van de meest voorkomende oorzaken van bloedneuzen en korstvorming. Door de hormonale veranderingen in je lichaam kun je last krijgen van droog neusslijmvlies. Het neusslijmvlies zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor bacteriën en virussen, maar het neusslijmvlies te droog is verliest het deze functie voor een groot deel. Ook bij zwangerschap kun je Nisita® veilig en langdurig gebruiken om je neusslijmvlies vochtig te houden. Zo kun jij optimaal genieten van jouw zwangerschapsperiode.

 • Door Esmee
 • 04 oktober 2022

Gerelateerde producten

Zachte zalf!

Nisita® neuszalf Beschermt, bevochtigt en herstelt
 • Ondersteunt bij verstopte neus
 • Reinigt het neusslijmvlies
 • Lost korstjes op
Lees meer

Handige spray

Nisita® neusspray Verzachtende zoutoplossing
 • Verlicht bij verkoudheid
 • Bevochtigt het neusslijmvlies
 • Langdurig te gebruiken
Lees meer

Vanaf 0 jaar

Nisita® neuszalf baby/peuter Bij verstopte neusjes van 0 jaar
 • Ondersteunt bij een verstopt neusje
 • Lost korstjes op
 • Vanaf 0 jaar
Lees meer