Droge neus door CPAP

70% van de CPAP gebruikers last heeft van droog neusslijmvlies. Voorkom pijnlijke neusklachten met Nisita® neuszalf.De neus is een complex en gevoelig orgaan. Invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat de juiste werking van het neusslijmvlies wordt verstoord. Allergieën, verkoudheid of nasale operaties kunnen problemen veroorzaken. Ook OSAS-therapie is een veroorzaker van droog neusslijmvlies.

Effectief alternatief voor bevochtiging

Uit onderzoek van de apneuvereniging blijkt dat ruim 70% van de CPAP gebruikers last heeft van droog neusslijmvlies. Ruim drie kwart van de CPAP gebruikers maakt gebruik van bevochtiging om deze klachten te verminderen. Helaas geeft bevochtiging vaak het tegenovergestelde effect; patiënten hebben juist bij bevochtiging vaker last van droge neusslijmvliezen dan bij gebruikers die geen bevochtiging gebruiken. Ook de kans op luchtweginfecties wordt groter bij mensen die bevochtiging gebruiken.

Pak de klachten bij de bron aan

Daarom is het raadzaam om deze klachten bij de bron aan te pakken. Nisita® neuszalf bevat de natuurlijke zouten natrium chloride en natriumwaterstofcarbonaat. De hoeveelheid van deze zouten is afgestemd op de behoefte van de neusslijmvliezen. De vettige substantie van de zalf ondersteunt de bescherming en het natuurlijk herstellend vermogen van het neusslijmvlies.

Door Nisita neuszalf zal je minder klachten ervaren waardoor het (langdurig) gebruik van de CPAP-apparatuur een stuk draaglijker wordt. Hierdoor kun je de apparatuur blijven gebruiken zonder daar vervelende bijkomende klachten aan over te houden.

  • Door Esmee
  • 04 oktober 2022

Gerelateerde producten

Zachte zalf!

Nisita® neuszalf Beschermt, bevochtigt en herstelt
  • Ondersteunt bij verstopte neus
  • Reinigt het neusslijmvlies
  • Lost korstjes op
Lees meer