Baby verkoudheid

Jonge kinderen kunnen tot wel 10 keer per jaar verkouden zijn. Vooral baby’s zijn nog niet in staat om goed door hun mondje te ademen en doen dit veelal via het neusje. Bij een baby- of peuterverkoudheid is het neusje verstopt. Het kan je kindje benauwd maken.

Wat is een verkoudheid?
Een verkoudheid is een ontsteking van de slijmvliezen in de neus, bijholten en de keel. De ontsteking wordt veroorzaakt door een virus. Het neusslijmvlies zwelt op en er wordt overmatig slijm geproduceerd. Een verstopte neus is het gevolg, vaak gaat het gepaard met hoesten, keelpijn en een loopneus. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van lichte koorts.

Wat kan ik doen als mijn kindje verkouden is?
Een verkoudheid is niet ernstig, na een aantal dagen gaat het vaak vanzelf weer over. In de tussentijd kun je ervoor zorgen dat jouw kleintje zo weinig mogelijk last ondervindt van de verkoudheid.

We geven je enkele handige tips:
1. Belangrijk is dat je kindje zuivere lucht kan inademen. Vermijd daarom ruimtes waar gerookt wordt. Dit vertraagt het herstel aanzienlijk.

2. Verkoudheidsklachten kunnen afnemen door stomen. De warme waterdamp helpt je kindje om weer vrijer te ademen. Stomen kan door de hete kraan van de douche open te draaien en je kindje de warme waterdamp in te laten ademen.

3. Een zoutoplossing kan helpen om het neusslijmvlies tot rust te brengen zodat de zwelling verdwijnt. Deze koop je bij de drogist of apotheek. Let bij aankoop op de toepassing van de zoutoplossing. Deze is voornamelijk als spray of in pipetjes verkrijgbaar. Het aanbrengen via een spray of een pipetje levert bij kleine kinderen (meestal bij kinderen die jonger zijn dan 2 jaar) vaak een schrikreactie op. Overweeg daarom een zoutoplossing die door middel van een milde zalf kan worden aangebracht, zoals Nisita® neuszalf. Deze zalf is gebaseerd op natuurlijke zouten. De milde zalf helpt om weer vrij te ademen en lost korstjes in het neusje op. Met deze gemakkelijk aan te brengen neuszalf (eventueel met behulp van een wattenstaafje) blijft jouw baby een blije baby, ook bij een verkoudheid. Nisita® neuszalf is te gebruiken vanaf 0 jaar. Overleg bij twijfel of een lang aanhoudende verkoudheid altijd eerst met je arts.
Hoe breng je Nisita aan?
Nisita is geschikt vanaf 0 jaar en kent vele toepassingsmogelijkheden: Baby verkoudheid, bloedneus of korstvorming, hooikoorts, neusspray verslaving of een verstopte neus.

  1. Knijp voorzichtig in de tube van achter naar voor (niet oprollen)
  2. Leg een streng zalf van ongeveer 1cm op een wattenstaafje.
  3. Breng de zalf halverwege de neus aan.
  4. Maak een draaiende beweging om de zalf te verdelen.
  5. Masseer de neus met twee vingers voor een gelijkmatige verspreiding.
  6. Herhaal dit iedere avond en ochtend.
Wat vinden anderen van Nisita?
Gehaald voor onze uk van 13 weken. Aanbrengen d.m.v. een wattenstaafje ging heel gemakkelijk, neusje lijkt al iets meer open te zijn!

Marjolein K

Makkelijk om aan te brengen. Geen gespartel en het werkt naar mijn idee ook nog erg goed. Ik ben echt heel tevreden met Nisita neuszalf.

Marieke E.

JOUW MENING TELT

Om een beter beeld te krijgen van Nisita® neuszalf en haar gebruikers, stellen wij het erg op prijs als je onze vragenlijst invult.