HOE NISITA® TE GEBRUIKEN?
1Hoe moet je Nisita® neuszalf gebruiken?
Breng meerdere keren per dag in elk neusgat een zalfstreng van ca. 1 cm aan. Plaats de punt van de tube zo diep mogelijk in elk neusgat, knijp een beetje zalf uit de tube en verdeel deze, door een lichte massage van de neusvleugels, gelijkmatig op het neusslijmvlies. De Nisita® neuszalf kan ook met behulp van een wattenstaafje op de binnenkant van de neus worden gestreken.
De zalf moet meerdere keren per dag worden aangebracht, in het bijzonder voor het slapengaan.
2Hoe lang mag je Nisita® neuszalf gebruiken?
Nisita® neuszalf kan naar behoefte ook gedurende langere tijd (maximaal 30 dagen) worden toegepast. Mocht er na 14 dagen geen verbetering optreden dan kun je altijd je arts of apotheker raadplegen.
3Mag Nisita® neuszalf tijdens de zwangerschap of borstvoeding worden gebruikt?
Er zijn geen aanwijzingen bekend dat Nisita® neuszalf tijdens de zwangerschap of borstvoeding niet gebruikt zou mogen worden.
4Wanneer mag Nisita® neuszalf niet gebruikt worden?
Nisita® neuszalf mag niet gebruikt worden bij een bekende overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.
5Mijn Nisita® tube is gescheurd en lekt daardoor, kan ik dit in het vervolg voorkomen?
Dit probleem is ons bekend en er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

Helaas is het (op dit moment) niet mogelijk de tube uit een ander materiaal te vervaardigen. Het gebruikte materiaal is aluminium omdat dit het beste verenigbaar is met de Nisita® neuszalf. Helaas is dit materiaal wel relatief zacht en gevoelig voor mechanische belasting (buigen, hardere druk). Daarom is het aan te bevelen de tube op een dusdanige wijze te gebruiken dat de kans op breuk wordt geminimaliseerd.

Om de kans op kleine scheurtjes te voorkomen is het van belang om de tube op de juiste manier uit te knijpen. Druk de tube altijd voorzichtig van achter naar voren uit. Rol het lege gedeelte niet op, de ontstane vouwtjes in de tube kunnen zorgen voor scheurtjes. Bewaar de tube altijd in de originele verpakking en zorg ervoor dat de tube niet los in een tas wordt bewaard. Ons advies is om de tube altijd bij kamertemperatuur te bewaren. Bij kamertemperatuur is de zalf dun genoeg zodat deze gemakkelijk uit de tube te drukken is. Door deze instructies te hanteren wordt de kans op scheurtjes tot een minimum verkleind.

JOUW MENING TELT

Om een beter beeld te krijgen van Nisita® neuszalf en haar gebruikers, stellen wij het erg op prijs als je onze vragenlijst invult.