Bloedneus en korstvorming

Een bloedneus is erg vervelend; het overvalt je op de meest onverwachte momenten. Bovendien gaat een bloedneus vaak gepaard met harde, pijnlijke korstjes. Bloedneuzen en korstvorming zijn meestal het gevolg van een droog neusslijmvlies. Een bloedneus kan vaak geen kwaad, maar is wel erg vervelend.

Een bloedneus kan verschillende oorzaken hebben. Neusslijmvlies is erg kwetsbaar en zit vol met kleine bloedvaatjes. Bij neuspeuteren, een tik op de neus, een verkoudheid (door het vele snuiten) of droge lucht (waarbij droog neusslijmvlies ontstaat) kunnen deze bloedvaatjes beschadigd raken, met een neusbloeding tot gevolg.

Wat kan ik het beste doen bij een neusbloeding?
Bij een bloedneus kun je het beste de volgende stappen doorlopen om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn:

1. Snuit de neus flink
2. Knijp de neus dicht vlak onder het neusbeen en buig het hoofd naar voren
3. Adem niet door je neus maar door je mond
4. Wacht 10 minuten

Door deze stappen te doorlopen stopt de neusbloeding bij de meeste mensen vanzelf. Stopt de neusbloeding niet of gebruikt u bloedverdunners? Dan kunt u beter contact opnemen met uw huisarts voor advies.

Hoe ontstaat korstvorming?
Als je een neusbloeding hebt gehad kan je neusslijmvlies beschadigd zijn. Als de bloeding is gestopt kunnen er korsten op het wondje ontstaan. Deze kunnen pijnlijk zijn en vooral een jeukend gevoel geven. Om de klachten te verlichten en het neusslijmvlies te bevochtigen en te herstellen kun je Nisita® neuszalf gebruiken. Deze zalf is gebaseerd op natuurlijke zouten met een vocht aantrekkende werking. De milde zalf helpt om weer vrij te ademen, het neusslijmvlies te herstellen en lost korstjes in de neus op. Zo ben je snel weer van je klachten af.

Droog neusslijmvlies en korstvorming bij zwangerschap
Droog neusslijmvlies is een van de meest voorkomende oorzaken van bloedneuzen en korstvorming. Door de hormonale veranderingen in je lichaam kun je last krijgen van droog neusslijmvlies. Het neusslijmvlies zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor bacteriën en virussen, maar het neusslijmvlies te droog is verliest het deze functie voor een groot deel. Ook bij zwangerschap kun je Nisita® veilig en langdurig gebruiken om je neusslijmvlies vochtig te houden. Zo kun jij optimaal genieten van jouw zwangerschapsperiode.
Hoe breng je Nisita aan?
Nisita is geschikt vanaf 0 jaar en kent vele toepassingsmogelijkheden: Baby verkoudheid, bloedneus of korstvorming, hooikoorts, neusspray verslaving of een verstopte neus.

  1. Knijp voorzichtig in de tube van achter naar voor (niet oprollen)
  2. Leg een streng zalf van ongeveer 1cm op een wattenstaafje.
  3. Breng de zalf halverwege de neus aan.
  4. Maak een draaiende beweging om de zalf te verdelen.
  5. Masseer de neus met twee vingers voor een gelijkmatige verspreiding.
  6. Herhaal dit iedere avond en ochtend.
Wat vinden anderen van Nisita?
De zalf smeert makkelijk in de neus ook als je neus erg geïrriteerd van binnen is.

Mike

JOUW MENING TELT

Om een beter beeld te krijgen van Nisita® neuszalf en haar gebruikers, stellen wij het erg op prijs als je onze vragenlijst invult.