Nisita® neuszalf

Beschermt en bevochtigt

De hoeveelheid zouten in Nisita® is afgestemd op de behoefte van de slijmvliezen. Door de water aantrekkende eigenschappen van de zouten blijft het neusslijmvlies vochtig, waardoor het goed kan werken. Op deze manier worden de functies van het neusslijmvlies optimaal ondersteund.

De zalf is eenvoudig aan te brengen. Het lost snel korstjes op en is veilig te gebruiken bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing, ook langdurig (max. 30 dagen).

Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

  • Bij een verstopte neus Opent de neus bij verkoudheid
  • Lost korstjes in de neus op Maakt uitsnuiten makkelijker
  • Veilig langdurig te gebruiken Maximaal 30 dagen

Zachte zalf!

Creëert optimale PH-omgeving Bevat de waardevolle minerale zouten natriumchloride en natrium waterstofcarbonaat.
Voor jong en oud Of het nu baby, kind of volwassene is, Nisita® hydrateert en verzorgt alle neuzen.
Bevochtigt het neusslijmvlies Hydrateert en verzorgt de droge neusslijmvliezen en opent de verstopte neus

Hoe breng je Nisita® neuszalf aan?

  1. Knijp voorzichtig in de tube van achter naar voor (niet oprollen)
  2. Leg een streng zalf van ongeveer 1cm op een wattenstaafje
  3. Breng de zalf halverwege de neus aan
  4. Maak een draaiende beweging om de zalf te verdelen
  5. Masseer de neus met twee vingers voor een gelijkmatige verspreiding
  6. Herhaal dit iedere avond en ochtend

Een gezonde neus

De luchtwegen zijn bekleed met slijmvliezen, die er voor zorgen dat deze hun werk optimaal kunnen uitvoeren. In de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen bevinden zich slijmbekercellen. Tevens zijn deze slijmvliezen bekleed met kleine trilhaartjes (ciliën). Deze slijmbekercellen produceren slijm, dat de ingeademde lucht (ca 10.000 liter/dag) bevochtigt en tegelijkertijd stof, vuil, ziekteverwekkers, enz. opneemt. De trilhaartjes zijn continue in beweging en daardoor worden deze lichaamsvreemde stoffen via het slijm, als ware het een transportband, naar de keel getransporteerd, waarna het doorgeslikt wordt. Als de slijmvliezen dus uitgedroogd zijn, kunnen de luchtwegen hun functie niet goed uitvoeren.

Nisita® neuszalf bevat de zouten natrium chloride en natriumwaterstofcarbonaat. De hoeveelheid van deze zouten in Nisita® is afgestemd op de behoefte van de slijmvliezen en ondersteunt de reiniging, bescherming en het openen van de verstopte neus.

Door de wateraantrekkende eigenschappen van deze zouten blijft het neusslijmvlies vochtig, waardoor het goed kan werken. Op deze manier worden de functies (o.a. het reinigen van de ingeademde lucht) van het neusslijmvlies optimaal ondersteund. Bestaande neuskorstjes worden zachter gemaakt waardoor ze beter de neus kunnen verlaten. Nisita® neuszalf voorkomt het contact van prikkelende stoffen met het neusslijmvlies, waardoor een jeukend of branderig gevoel en niezen kunnen worden verminderd.

Verkrijgbaarheid

Nisita® is verkrijgbaar bij drogist, apotheek, supermarkt en online.

  • Hoe moet je Nisita® neuszalf gebruiken?

    Breng meerdere keren per dag in elk neusgat een zalfstreng van ca. 1 cm aan. Plaats de punt van de tube zo diep mogelijk in elk neusgat, knijp een beetje zalf uit de tube en verdeel deze, door een lichte massage van de neusvleugels, gelijkmatig op het neusslijmvlies. De Nisita® neuszalf kan ook met behulp van een wattenstaafje op de binnenkant van de neus worden gestreken.
    De zalf kan meerdere keren per dag worden aangebracht, in het bijzonder voor het slapengaan.

  • Hoe lang mag je Nisita® neuszalf gebruiken?

    Nisita® neuszalf kan naar behoefte ook gedurende langere tijd (maximaal 30 dagen) worden toegepast. Mocht er na 14 dagen geen verbetering optreden dan kun je altijd je arts of apotheker raadplegen.

  • Mag Nisita® neuszalf tijdens de zwangerschap of borstvoeding worden gebruikt?

    Er zijn geen aanwijzingen bekend dat Nisita® neuszalf tijdens de zwangerschap of borstvoeding niet gebruikt zou mogen worden.

  • Wanneer mag Nisita® neuszalf niet gebruikt worden?

    Nisita® neuszalf mag niet gebruikt worden bij een bekende overgevoeligheid voor een van de bestanddelen.