Door de slijmverdunnende werking van Nisita® neuszalf kan taai neusslijm (snot) verdund worden waardoor het sneller en beter uitgesnoten kan worden. Daardoor kun je weer sneller vrij door je neus ademen.

WERKING
De luchtwegen zijn bekleed met slijmvliezen, die er voor zorgen dat deze hun werk optimaal kunnen uitvoeren. In de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen bevinden zich slijmbekercellen. Tevens zijn deze slijmvliezen bekleed met kleine trilhaartjes (ciliën). Deze slijmbekercellen produceren slijm, dat de ingeademde lucht (ca 10.000 liter/dag) bevochtigt en tegelijkertijd stof, vuil, ziekteverwekkers, enz. opneemt. De trilhaartjes zijn continue in beweging en daardoor worden deze lichaamsvreemde stoffen via het slijm, als ware het een transportband, naar de keel getransporteerd, waarna het doorgeslikt wordt. Als de slijmvliezen dus uitgedroogd zijn, kunnen de luchtwegen hun functie niet goed uitvoeren.

Nisita® neuszalf bevat de zouten natrium chloride en natriumwaterstofcarbonaat. De hoeveelheid van deze zouten in Nisita® is afgestemd op de behoefte van de slijmvliezen en ondersteunt de bescherming en het herstellend vermogen van het neusslijmvlies.
Door de wateraantrekkende eigenschappen van deze zouten blijft het neusslijmvlies vochtig, waardoor het goed kan werken. Op deze manier worden de functies (o.a. het reinigen van de ingeademde lucht) van het neusslijmvlies optimaal ondersteund. Bestaande neuskorstjes worden zachter gemaakt waardoor ze beter de neus kunnen verlaten. Nisita® neuszalf voorkomt het contact van prikkelende stoffen met het neusslijmvlies, waardoor een jeukend of branderig gevoel en niezen kunnen worden verminderd.

JOUW MENING TELT

Om een beter beeld te krijgen van Nisita® neuszalf en haar gebruikers, stellen wij het erg op prijs als je onze vragenlijst invult.